OSI på ledersamling

Postet av Oslostudentenes Idrettsklubb den 30. Okt 2017

Hien-Minh Van Tran, Rasmus Olstad Semmerud, Martin Sikkeland, Vilde Matilde Skram, Cecilie Kappelslåen og Oda Due. 

I helgen arrangerte Norges studentidrettsforbund (NSI) ledersamling for alle ledere, styremedlemmer og aktive i studentidrettslagene i hele Norge. Fra Oslostudentenes idrettsklubb (OSI) stilte Hovedstyret med fem representanter, samt vår daglig leder. Hovedstyret ønsker å trekke frem relevante punkter fra samlingen som vi tar med oss tilbake til vår klubb.


Solfrid Flateby

Hva er verdibasert ledelse, og hvordan gjør vi det? 
Verdibasert ledelse var et tema. Foredraget ble holdt av Solfrid Flateby som var svært inspirerende. Det handlet om hvordan man kan lede andre på en god måte, hvordan inkludere alle med i arbeidet i styret, og hvordan engasjere – og inspirere andre til å bidra i klubben. Det kan være viktig å tenke på hvordan lederen tilrettelegger for at styret skal bli engasjert til å gjøre en god jobb. Det vil da være viktig å anerkjenne det arbeidet de gjør. Solfrid hadde også et annet godt poeng; det er ikke vits i å la styremedlemmer arbeide med saker de ikke har engasjement for. La de få være med å bestemme hva de skal jobbe med og spør de hva som motiverer de. Leder for OSI, Cecilie Kappelslåen, bet seg spesielt fast i en lærdom som hun skal ta med seg videre; Satt på spissen, det er ingen som misforstår, det er heller lederen som må være mer tydelig i formidlingen. Det er en god lærdom å ta med seg videre. 

Vi oppfordrer alle gruppestyrer til å delta på vår ledersamling 08.november kl.18.00. På denne samlingen vil det blant annet foregå erfaringsutveksling på tvers av deltakerne, og det vil komme viktige tips og triks som man kan ta med seg tilbake i sitt gruppestyret. Påmelding her: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7IjKZEL5ETpbSu9wj5ZRGJwGz617X9-9jhZmEQ2qO7wnxzw/viewform


Atle Rolstadaas

Fra strategi til handling: Hvordan få med alle på laget? 
Atle Rolstadsaas fra Skiforbundet holdt et foredrag om hvordan forbundet har laget en ny utviklingsplan som skal implementeres fra forbundsnivå og helt ned til grasrotnivå. I en slik prosess er det viktig å tenke på at man må kanskje gjennom tre faser; En oppløsningsfase, en endringsfase og en reetableringsfase. Dette temaet var midt i blinken for Hovedstyret nå som vi befinner oss midt i en klubbutviklingsprosess. Hvordan kan vi få med oss alle i klubben til å bidra til å utvikle – og endre oss?  Vi må da sørge for at flest mulig fra gruppestyrer og medlemmer kommer 22.november da vi har neste – og siste klubbutviklingsprosess. Om vår nye organisasjonsplan på årsmøtet i mars blir vedtatt, hvordan skal vi få implementert planen utover i klubben vår og iverksatt denne? Dette foredraget fikk Hovedstyret til å tenke, men samtidig motivere oss videre i den lange, men viktige prosessen for OSI som helhet. Vi oppfordrer dermed alle medlemmer i OSI til å komme på samlingen 22.november for å bidra til klubbutviklingsprosessen i OSI. 


SL TROMSØ 2018
Avslutningsvis vil vi trekke fram det store arrangementet som befinner seg 28.-4.mars 2018; SL i Tromsø. Totalt syv representanter fra SL-styret befant seg på ledersamlingen, og de gjorde en utmerket jobb med å markedsføre arrangementet. SL har aktiviteter som passer for alle. Om du ikke finner din idrett – ikke fortvil, det blir duket for en snøballkrig som alle har ferdigheter til å bli med på. Link til arrangementet kan dere finne her; http://sltromso.no/


Hvorfor ledersamling?
Etter endt ledersamlingen sitter vi igjen med ny kompetanse, nye erfaringer og ikke minst ny motivasjon. Samlingen tilrettelegger for at vi knytter nettverk med andre studentidrettslag rundt omkring i Norge, vi fikk ny innputt noe som igjen fører til at vi får en ny ”boost” til å fortsette arbeidet i OSI. Det er viktig at vi reiser ut å møter andre relevante aktører, får tips og lærer av andre. Vi anbefaler alle medlemmer og gruppestyrer til å engasjere seg så mye de kan – vi garanterer at du kommer til å få noe igjen for det! 


Her gjaldt det å være kreative og samarbeide selvom du ikke kunne snakke. Bankett på lørdagen. 

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline